Jól ismert ellenfél érkezik

A Kisvárda ellen már három alkalommal játszottak és nyertek serdülőink, a cél nem is lehet más, mint a negyedik győzelem megszerzése.

Nem kérdés, hogy a végletek mérkőzését játszotta a serdülőcsapatunk legutóbb, az Euro-Novex NUSE ellen, hiszen félidőben még a hazaiak vezettek, a mieink megrázták a szünetben magukat és tizennyolc góllal nyerték meg a második játékrészt.  

„Sajnos nem úgy sikerült az első félidő, ahogy szerettük volna – kezdte meg értékelését Balogh Rebeka, aki három találatot szerzett a találkozón. – A támadásbefejezéseink pontatlanok voltak, valamint nem játszottunk olyan iramban, amely ránk jellemző. Védekezésben nem volt meg a kellő mennyiségű faultszám, valamint egy méterrel le voltunk csúszva az ellenféltől. Ezeket megbeszéltük a szünetben, a második félidőben ezeket kijavítottuk és megnyertük a mérkőzést.”

Jól ismert ellenfél érkezik a Hódosba, hiszen Márián Blanka tanítványai a Kisvárdával játszanak, amely csapat ellen a felkészülési időszakban két alkalommal, míg bajnoki mérkőzésen egyszer találkoztak. A mieink mindhárom összecsapást megnyerték, így joggal bízhatunk abban, hogy ezúttal is sikerrel járnak. Az viszont nem kérdés, hogy nagyon jól ismeri egymást a két együttes.

„Számos mérkőzést játszottunk ellenük, amelyeken jól kiismertük őket – mondta el az átlövő. – Van a csapatukban egy-két olyan ember, akire különösen oda kell figyelnünk. Agresszívan kell ellenük védekezni, figyelni kell a beálló körüli védekezésre, támadásainknak szervezettnek kell lenni. Ha ezek megvalósulnak, akkor úgy gondolom, begyűjtjük a két pontot.”

Rebeka legtöbbször átlövőként, illetve hármasvédőként szerepel a serdülők között, de már az ifjúsági bajnokságban is pályára lépett néhány alkalommal. Egy fiatal játékos esetén mindig fontos, hogy tudja, melyek azok a területek, amelyeket fejlesztenie kell annak érdekében, hogy jobb játékos legyen.

„Úgy gondolom, hogy a hármasban való védekezésem már egyre jobb, egyre inkább érzem azt a posztot – véli a pályán lendületes Rebeka. – Kettesben való védekezésben még túlságosan felsegítek a hármasvédőknek, de ezen próbálok javítani. Abban kell fejlődnöm, hogy a mellettem lévő védővel sokkal többet kommunikáljak, támadásban pedig jobban ki kell használom a gyorsaságomat. Ezekre az edzések során is igyekszek figyelni, valamint arra is próbálok törekedni, hogy a támadásbefejezéseim jobbak legyenek és a meccsszituációban is jó döntéseket hozzak.”

A DVSC Kézilabda Akadémia – Kisvárda serdülő első osztályú bajnoki mérkőzést február 5-én, pénteken 13 órai kezdettel rendezik meg a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, zárt kapuk mögött.

Kiemelt partnereink