Javuló teljesítmény

A bajnokság másik élcsapata ellen is vereséget szenvedett, de az előző mérkőzésnél jobb teljesítményt nyújtott Kudor Kitti ifjúsági másodosztályban szereplő együttese.

Nem éppen kedvező sorsolást kapott a DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági másodosztályú együttese, hiszen előbb az egyik bajnokesélyes, Vác, majd a másik, Szeghalom ellen lépett pályára. Esélyeshez méltóan a hazaiak kezdtek jobban, azonban a mieink is felvették a ritmust tartották a lépést. A debreceniek élére az első félidőben négy gólt szerző átlövő, Tamás Korina állt, amelynek köszönhetően csak az első félidő hajrájában tudott kissé meglépni a békési csapat. 

A második játékrész elég gólszegényen indult, tíz perc alatt mindössze négy találat esett. A 42. percben kapcsolt magasabb fokozatba a jó utánpótlással rendelkező Szeghalom, míg a mieink nem nagyon tudtak újítani. Ebben a félidőben a nagyobb variációs lehetőségeinek köszönhetően is jobban kézilabdáztak a hazaiak, akik végül 31-18-ra múlták felül akadémistáinkat. Pozitívumként említhető, hogy ezúttal sokkal tovább tudta tartani a lépést ellenfelével a tavaly még a harmadosztályban játszó csapatunk. A két, bajnokesélyes együttes ellen lejátszott ütközet minden bizonnyal sok fejlődési lehetőséget ad, amelyet, ha megragadnak a mieink, akkor jobb eredményeket érhetnek el a következő mérkőzéseken.

Ifjúsági II. osztályú bajnoki mérkőzés 4. forduló:
Szeghalmi NKC – DVSC SCHAEFFLER 31–18 (14–9)
DVSC: Tóth B. S. – Porkoláb Zs. 1 (1), Vámosi A., Ballagó L. 2, Erdődi G. 2, Tamás K. 6 (1), Orsó Sz. 2. csere: Cziczás N. (kapus), Czina E. 2, Nemes K., Győrfi B., Makay Cs. 1., Szilágyi Zs., Vértesi V., Mátyás L. 2.
Kudor Kitti: Az első félidővel elégedett voltam, jól játszottunk a jó erőkből álló Szeghalom ellen. A második játékrészben kijött a két csapat közötti különbség, de összességében elmondható, hogy jobb teljesítmény nyújtottunk, mint az előző mérkőzésen. Úgy gondolom, hogy ebből a találkozóból sokat tanulhatunk. Dolgozunk tovább, hogy napról-napra, mérkőzésről-mérkőzésre fejlődjünk!

Kiemelt partnereink