Idősebbek ellen bizonyítottak

Négygólos győzelemmel zárta a romániai tornát a DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági együttese, a román felnőtt másodosztályban szereplő nagyváradi egyetemi csapatot legyőzve.

A nagyváradi torna második napjára is egy mérkőzés jutott, a mieink a román másodosztályban szereplő, egyetemistákból álló CSU Oradea ellen mérkőztek meg. Plusz motivációt jelentett mindenki számára, hogy a felnőtt csapat játékosai és szakmai stábja is megtekintették a mérkőzést! Az első percek megilletődöttsége után jól is játszottak a mieink egy felnőttegyüttessel szemben, az első játékrész derekához érve már 8–5 volt ide. A védekezés felkeményedése mellett a kapusteljesítmény is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az első félidő négyólos előnnyel ért véget. A második harminc percet nem úgy kezdtük, ahogy elterveztük, igaz volt ez a csarnok hangtechnikájára is, az első két-három támadás alatt még vígan szólt a szünetre tervezett bemelegítőzene… A mieink azonban nem hagyták kicsúszni a vezetést a kezeik közül, és amikor szorossá vált a csata, mindig vissza tudtuk verni a nagyváradiak ostromait. Az első nap teljesen korrekt játékvezetése után ezen a délelőttön azért több, igencsak vitatott ítéletet hoztak a sípmesterek, egy ízben támadásban Lakatos Petra kapott egy ütést az arcára, a játékvezetők kifelé szabaddobást… Az utolsó hat percre egy gólos vezetéssel tértünk rá, ekkor Kudor Kitti időt kért, az eredmény pedig az lett, hogy végül sikerült három góllal győzni a Nagyvárad csapata ellen!

Szép, értékes sikert arattak a lányok egy felnőtt együttessel szemben, a győzelem és a jó játék értékét növeli, hogy mindezt az ifistáknak lelkesen szurkoló DVSC SCHAEFFLER játékosai és szakmai stábja szem láttára!

Ha csak az eredményeket nézzük, egy győzelem és egy vereség a torna érlege, viszont ennél jóval több van a kétnapos esemény mögött! Hasznos felkészülési tornán vettek részt a lányok, jó színvonalú mérkőzéseken, minőségi ellenfelekkel szemben mutathatták meg tudásukat. Ezen a találkozón a mieink hittek a győzelemben és meggyőzték magukat arról, hogy győzni fognak.

Nagyváradi torna, ifjúsági korosztály:

DVSC Kézilabda Akadémia–CSU Oradea 30–27 (16–12)

DVSC Kézilabda Akadémia: Torda V.–Rácz P. 2, Silye N. 8, Poczetnyik D. 2, Török L. 1, Lakatos P. 5, Erdődi H. csere: Reszegi E. (kapus), Kiss L. 3 (1), Makó Z. 5 (1), Ináncsi F. 2, Kelemen D., Balogh R. 1, Tóth G., Fodor V., Vida V. 1.

Kudor Kitti: Két hasznos mérkőzést játszottunk a tornán, idősebb ellenfelekkel mérettettük meg magunkat, ennek ellenére fizikálisan felvettük velük a versenyt. Taktikailag és védekezésben is léptünk előre, főleg a zártabb formációt tekintve, a nyitott védekezést illetően van bennem egy kis hiányérzet. Az első mérkőzés első felében nem tudtuk felvenni a ritmust, a második félidőben már azt a csapatot láttam a pályán, amit szeretnék. Az a legfontosabb, hogy minél jobban szokjunk össze mind védekezésben, mind támadásban. Lépegetünk lassacskán előre, örülök, hogy egyre több dolgot látok viszont a mérkőzéseken. Minden ilyen „ottalvós” torna még jobban összekovácsolja a társaságot! Plusz motiváció volt a játékosok számára, hogy a felnőtt csapat is kilátogatott a második mérkőzésre!

 

Kiemelt partnereink