Hetedik

Továbbra sem talál legyőzőre Fábián Dávid serdülőcsapata, amely hetedik bajnoki mérkőzésén hetedik győzelmét aratta, az áldozat ezúttal a Berettyó MSE volt.

Hajdú-Bihar megyei riválissal küzdöttek meg a serdülő harmadosztályban eddig száz százalékos akadémistáink, a vendég Berettyó MSE pontosan ötven százalékos mérleggel álltak a mérkőzés előtt. Mindkét együttes a magyar kézilabdázásban nem igazán megszokott nyitott védekezéssel kezdett, ám az első percekben mindkét csapat támadói könnyen helyzetbe kerültek, a vendégek három perc alatt három, jogosan megítélt büntetőt kaptak, míg a mieink belehibáztak a befejezésekbe. Mindkét oldalon potyogtak a gólok, nálunk Antal Kinga cselezései rendszerint góllal végződtek, a 10. percben már 7-7 volt az állás. A vendégek villámgyorsan fejezték be támadásaikat, ebben a játékrészben a védekezés még nem állt össze, a kapuban nem jöttek a bravúrok. A vendégek nyitott védekezésének leghatékonyabb ellenszerét, a szélsőbefutást Pardi Dóra alkalmazta először – eredményesen. Hiába próbált mindkét edző formációt váltani védekezésben, az első félidőben 25 perc alatt 28 gól esett, egyenlő elosztásban.

A második játékrész elején is a Pardi-Antal páros kezdte meg a gólgyártást, ám ebben a félidőben már jóval stabilabb lábon álló védelmek állták útjukat a támadásoknak. Kezdett fáradni mindkét együttes, amelynek hatására megszaporodtak a technikai hibák, nálunk pedig határozottan feljavult a kapusteljesítmény, Kiss Alina több szép és tudatos védést mutatott be. A félidő derekához érve pedig kezdett nyílni az olló a két együttes között, az addig fej-fej mellett haladó együttesek három-négygólos különbség is kialakult. A mieink egyre inkább kezdtek dominálni a találkozón, ekkor már érződött, hogy a mieink a két pont fő esélyesei. Szerencsére a mieink védekezése továbbra is stabil volt, Kiss Alina pedig több hétméterest is hárított, így nem tudta tartani a lépést akadémistáinkkal az egyébként jó kézilabdát játszó Berettyóújfalu. Az utolsó hat percben nem tudtak kapuba találni a vendégek, így végül megérdemelt, hatgólos sikernek örülhettek a mieink.

Mesebeli szám a hetes, de a hetedik győzelem, amelyet a csapat aratott, nagyon is valóságos! Nem meglepő módon a száz százalékos teljesítménnyel Fábián Dávid együttese a dobogó tetejére állt a serdülő harmadosztályban.

Serdülő III. osztályú bajnoki mérkőzés 9. forduló:
DVSC SCHAEFFLER – Berettyó MSE 27–21 (14–14)
DVSC: Kiss A. – Pardi D. 9 (4), Antal K. 10, Pócsi B. 2, Fehér V. 2, Kiss Zs. 2 (2), Siető D. csere: Somosi V. 1, Makay Cs. 1, Babrik E., Vida Vanessza, Drágár T., Molnár T. Edző: Fábián Dávid.
Fábián Dávid: Az első félidőben nem találtuk az ellenszerét az ellenfél játékának, a második félidőben már jobban védekeztünk, a kapusteljesítmény is sokat javult. Támadásban összességében jók voltunk az egész mérkőzésen, talán egy kicsit pontosság hiányzott bizonyos helyzetekben. Nagyon örülök annak, hogy taktikailag fegyelmezettek voltunk, illetve hogy az utolsó perceket jobban bírtuk erővel.

Kiemelt partnereink