Hatékony támadójáték

Könnyed győzelmet aratott Fábián Dávid együttese a Nyíregyháza ellen a serdülő harmadosztályban, így továbbra is a második helyen áll a táblázaton.

Jó előjelekkel várhatta a Nyíregyháza elleni mérkőzést Fábián Dávid együttese, hiszen ősszel nagyon magabiztos, tizenöt gólos sikert arattak a szomszéd megyeszékhelyen akadémistáink. Az első percek azonban ezúttal szorosabban alakultak, az őszi találkozóhoz képest jobban játszottak a vendégek, így jelentős gólmennyiséggel indult az összecsapás. A mieink támadásai is rendszerint sikerrel jártak, Pardi Dóra szélsőgólja már a hetedik találatot jelentette a nyolcadik percben! Innentől kezdve a védekezés felkeményedett, így nagyobb előnyt tudtak kialakítani a mieink. A csereként beálló Szabó Flóra is bátran bevállalta helyzeteit, gyorsan szerzett is két gólt, még nagyobb üde színfoltot jelentett a nagyon ügyes egy-egyezéseket bemutató Makay Csenge. Az utolsó percekben felpörögtek az események, de hiába kaptunk gól tíz másodperccel a vége előtt, volt válasza rá a mieinknek, a Pócsi Blankának adott bejátszást értékesítette a beálló, így öt volt közte a félidőben.

Jól kezdtük a második játékrészt, Makay Csenge továbbra is tartotta jó formáját, míg a védekezés ebben a periódusban jobban működött, gyorsan hétgólos lett az előny. Néhány perc után magukra találtak a szabolcsiak, főleg átlövésekből tudtak eredményesek lenni, négy gólra zárkóztak. Ekkor – talán a szorosabb végjátékot elkerülendő – észbe kaptak a mieink és Pardi Dóra vezetésével visszaállították a hétgólos hazai előnyt. Egyre többet cserélt Fábián Dávid, és az érkezők meg is hálálták a bizalmat, Somosi Viktória jól szállt be, háromszor is eredményes volt, emellett jó passzokat is adott társainak. Az utolsó percekben mindenki hozzátett valamit a sikerhez, így végül tíz góllal múlták felül mieink a Nyíregyházát. Csapatunk ezzel a győzelemmel fellépett a tabella második helyére, jövő héten pedig Hatvanban vendégeskedik.

Serdülő III. osztályú bajnoki mérkőzés 14. forduló:
DVSC SCHAEFFLER III. – Nyíregyháza 35–25 (17–12)
DVSC: Kiss A. – Pardi D. 6 (1), Antal K. 5, Pócsi B. 1, Kiss Zs. 1, Fehér V. 4 (3), Siető D. 3. csere: Makay Cs. 5, Vida Vanessza, Szabó F. 4, Babrik E., Somosi V. 3, Tóth D., Szarka Z. 1 (1), Molnár T. 1, Smider D. 1. Edző: Fábián Dávid.
Fábián Dávid: Kissé meglepett az ellenfél, sokat javultak az őszi mérkőzéshez képest. A támadásokkal elégedett vagyok, a védekezés nem volt a megfelelő szinten, és a kapusteljesítmény sem tudta ezt ellensúlyozni. Mindenki hozzátett a sikerhez, ami nagyon fontos, de külön kiemelném Makay Csenge játékát.

Kiemelt partnereink