Hajszálon múlt a veretlenség megőrzése

Első vereségét szenvedte el a szezonban Fábián Dávid serdülőegyüttese, amely az utolsó másodpercekben kapott góllal maradt alul a Füzesabonnyal szemben.

Nem ígérkezett könnyű túrának a füzesabonyi, hiszen a vendéglátók öt győzelem mellett mindössze egy vereséget szenvedtek a szezonban, méghozzá az ebben az osztályban jó erőket felvonultató Debreceni Sportcentrum ellen. Mellesleg megjegyzendő, hogy a találkozó előtt három alkalommal játszott mérkőzést a füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskola tornatermében valamely akadémiai együttesünk, mindhárom esetben vereséget szenvedve. Nem indult jól ez az összecsapás sem, főleg a hazaiak vezettek a mérkőzés elején, a mieink támadójátékának Antal Kinga és Kiss Zsófi voltak a meghatározói. A hajrában sikerült szépíteni, így csupán egygólos hazai vezetéssel vonulhattak öltözőben a csapatok.

A második játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, egyik fél sem tudott meglépni a másiktól. Fej-fej mellett haladtak a csapatok ebben a sokkal kevésbé gólzáporos játékrészben. Főleg a füzesabonyiak vezettek, a mieinknek kellett futni az eredmény után, ám mindezt eredményesen tették a lányok, hiszen nem alakult ki nagyobb hazai előny. Három perccel a vége előtt két góllal megléptek a vendéglátók, ám Pardi, majd Antal találatával egyenlítettek a mieink. Az utolsó percben elképesztő izgalmakat hozott a találkozó, a hazaiak nagyon hosszú támadása a vége előtt néhány másodperccel góllá érett, a mieink pedig már nem tudtak válaszolni, így elszenvedték első vereségüket nyolcadik mérkőzésükön a bajnokságban.

Negyedik mérkőzését játszotta a DVSC Kézilabda Akadémia valamely együttese a füzesabonyi általános iskola tornatermében, és negyedik vereségét szenvedte el, ráadásul egy héten belül kétszer is egy góllal… Fábián Dávid együttese ezzel a vereséggel is őrzi első helyét a tabellán.

Serdülő III. osztályú bajnoki mérkőzés 10. forduló:

Villanyász Füzesabony SC – DVSC SCHAEFFLER 21–20 (12–11)

DVSC: Kiss A. – Pardi D. 3 (2), Antal K. 5, Pócsi B. 2, Fehér V. 2, Kiss Zs. 5 (1), Siető D. csere: Molnár T. 1, Somosi V., Babrik E., Smider D., Vida Vanessza, Makay Cs. 2. Edző: Fábián Dávid.

Fábián Dávid: Nem tudok rossz szót mondani a lányokra, hiszen az eddigi mérkőzésekhez képest hasonló színvonalon játszottunk.  Úgy érzem, sok kétes szituációban az ellenfél javára ítéltek… A végén döntetlennél nagyon hosszan támadt az ellenfél, mi kicsit rutintalanok voltunk, így gólt kaptunk. Összességében ezen a mérkőzésen is láttam a fejlődést a csapaton.

Kiemelt partnereink