Győztes gólzápor

Három győzelemmel áll, miután megyei riválisát is legyőzte Márián Blanka ifjúsági harmadosztályban szereplő együttese.

A képhez tartozó alt jellemző üres; hte20201107-1024x648.jpg a fájlnév

Két százszázalékos csapat nézett farkasszemet egymással az ifjúsági harmadosztályban, hiszen a HTE három győzelemmel áll, míg akadémistáink két sikert könyvelhettek el eddig. Ugyanez a párosítás a felnőtt NB II.-ben is létre kellett volna, hogy jöjjön, azonban a Hajdúböszörmény nagyon sportszerűen elfogadta a mieink halasztási kérelmét, így azt a találkozót később játsszák le. Az ifik között azonban megmérkőztek a felek, ráadásul külön pikantériát adott az összecsapásnak az a tény, hogy a böszörményiek színeiben több egykori debreceni játékos, míg akadémistáinknál hajdúböszörményi lányok léptek pályára. Jobban kezdtek a mieink, Vida Vivi betörései és Fodor Vera gyors ellentámadásokból szerzett találatai megadták az alaphangot. Nem lehetett panasz a góltermésre, egy gól/perc átlag fölött teljesítettek a csapatok, amihez a hazaiak eredményessége is kellett. Főleg a beállós körüli védekezésünk nem klappolt, ebből rendszerint gólokat értek el a kék mezben pályára lépő böszörményiek. A különbség egyre nőtt a két együttes között, akadémistáink jól bírták erővel, és Kovács Noémi is több labdát hárított. A félidő slusszpoénját pedig Szabó Anna bombagólja jelentette az utolsó másodpercben!

A második félidőt is jól kezdtük, Poczetnyik Dóri lendületes megindulásai az elején kétszer is gólt értek, majd kissé felzárkózott a HTE. Színes támadójátékot mutattak a mieink, minden posztról eredményesek tudtak lenni, balkezes hiányában Ferenczi Lili és Bákonyi Lara okos pattintásai révén még a jobbszélről is gólokat lőttünk. Működtek a páros kapcsolatok és többnyire lendületesen tudtunk indulni is a megszerzett labdákból. A mi beállós játékunk is jól működött, a falban kiválóan helyezkedő Fodor Vera meg sem állt 11 gólig, a tucat azért nem jött össze, mert a gólvonalon álló kapus hatástalanította ejtését. A második félidőben már többet tudta forgatni csapatát Márián Blanka, szerencsére tette mindezt úgy, hogy a győzelem nem forgott veszélyben. A mieink dinamikus játéka végül kétpontot ért az ebben a bajnokságban jó erőkből álló Hajdúböszörménnyel szemben. Rövid, de vidám utazás zárta a túrát, amelynek legfontosabb elemei, a fejlődés egyéni és csapat szinten, illetve a győzelem, megvalósultak.

Ifjúsági III. osztályú bajnoki mérkőzés 6. forduló:

Hajdúböszörmény TE – DVSC SCHAEFFLER U22 30–36 (15­–21)
DVSC: Kovács N. – Bákonyi L. 3, Fodor V. 11 (2), Tokaji E. 3, Poczetnyik D. 5, Vida V. 5, Eszenyi G. 3. csere: Kostyó P., Szabó A. 2, Ferenczi L. 3, Bényei E. 1.
Márián Blanka: A mérkőzés elejétől a végéig dinamikusan játszottunk, hajtottunk, ez dicsérendő. A beálló körüli védekezésünk nagyon hiányos volt, ha koncentráltabbak vagyunk, nagyobb gólkülönbséggel is nyerhettünk volna. Sok tudatos elemet viszontláttam, gondolok itt első sorban a páros kapcsolatokra.

Kiemelt partnereink