Győztes évzáró

Szép győzelemmel búcsúztatta az igencsak viszontagságos 2020-as évet Márián Blanka ifjúsági harmadosztályú együttese.

November 15-re volt kiírva ez a párosítás, csakúgy mint a felnőtt NB II-es bajnoki mérkőzés, azonban a vendégek az ifjúsági találkozóval kapcsolatban halasztást kértek. Végül december 17-re tolták a nyolcadik fordulós összecsapást, a mérkőzésnélküliségre jellemző, hogy ez csupán negyedik mérkőzése volt a mieinknek ebben a sorozatban, ráadásul több mint egy hónapja nem lépett pályára ez a csapat.

A játékéhség meglátszott a lányokon, akik tényleg felszabadultan kézilabdáztak már az első félidőben is. Nagy előnyt sikerült kiépíteni már a szünetre, köszönhetően a jó kapusteljesítménynek és az eredményes támadójátéknak. Igazi évzáró volt ez, mindenki pályára lépett a nevezettek közül és egy picit mindenki hozzá is tudott tenni. A második játékrészben sem változott a játék képe, záporoztak a hazai gólok, igaz az ellenfél sem panaszkodhat túlzottan a 27 találattal. Tucatnyi különbség alakult ki a mérkőzés végén a két együttes között, azaz jól búcsúztatták akadémistáink az igencsak viszontagságos idei évet.

Ezzel a győzelemmel Márián Blanka együttese továbbra is 100 %-os a bajnokságban, négy győzelmet begyűjtve ebben az osztályban. Várhatóan a februárban induló „tavaszi” szezonban sokkal sűrűbben jönnek a bajnoki összecsapások, addig is listavezetőként telelhet csapatunk.

Ifjúsági III. osztályú bajnoki mérkőzés 8. forduló:

DVSC SCHAEFFLER – Mátészalkai MTK 39–27 (22­–13)

DVSC: Kovács N. – Bákonyi L. 3, Fodor V. 3, Tokaji E. 3, Poczetnyik D. 4, Vida V. 1, Ferenczi L. 3. csere: Hadházi D. 5, Kostyó P. 3, Szabó A. 4, Eszenyi G. 6 (1), Bényei E. 2, Bencző E. 2.

Márián Blanka: Nagyon örültünk, hogy mérkőzést tudtunk játszani, a lányok is nagyon várták már ezt. Jó hangulatú összecsapás volt, csapatépítés szempontjából is fontosnak tartottam, hiszen sikerült jó szájízzel lezárni ezt az évet.

Kiemelt partnereink