Győztes évkezdet

Győzelemmel kezdte meg a 2021-es évi szereplését a Csapó Erika vezette együttes a serdülő harmadosztályban.

Még a 2020-as évben halasztották el ezt a mérkőzést, így Csapó Erika együttesének a Nyíregyháza elleni találkozója volt az első az idei évben. A csapat legutóbb 2020. november 6-án lépett pályára, akkor könnyedén hozta a Hajdúböszörmény elleni meccset. Az első percekben nem érződött a nagy kihagyás, hiszen a mieink Pócsi Enikő és Póka Panka góljainak, valamint Csekenyák Alexa védéseinek köszönhetően megléptek 5-0-ra. Ekkor magára találtak a nyíregyháziak és tartották ezt a különbséget. Nálunk főleg Pócsi Enikő átlövései jártak sikerrel, bár ebben a játékrészben egy-egy góllal többen hozzájárultak a gólterméshez. A támadások jól működtek, a kapusteljesítmény Csekenyák Alexa révén is jó volt, így ötgólos előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrészt is jól kezdték a debreceniek, Vida Martina két góllal indította ezt a félidőt. Ekkor ismét kissé magára találtak a vendégek, úgy látszik ezen a mérkőzésen ezt a receptet követték a felek. A hét-nyolc gólos vezetés talán kissé túlságosan is megnyugtatta a mieinket, így a félidő második felében közelebb férkőztek a vendégek. Az átlövések mellett szélről is ügyes megoldásokat választottak a mieink, így a győzelem egy percig sem forgott veszélyben. Ebben az időszakban már többet változtatott Csapó Erika, mindenki kapott játéklehetőséget. Bár az utolsó perceket megnyerte a Nyíregyháza, végül a mieink így ötgólos győzelmet arattak az idei év első mérkőzésén.

Csapó Erika együttese ezzel a győzelemmel pontosan ötven százalékos mérleggel áll a bajnokságban. Több elhalasztott mérkőzést kell még pótolni az idei szezonban.

Serdülő III. osztály F csoport, 8. forduló:
DVSC SCHAEFFLER II. Nyíregyháza 23–18 (14–9)
DVSC II.: Csekenyák A. – Vida M. 3, Pócsi E. 8, Bordás O. 2 (1), Uzsoki P. 3, Koncz K., Gyöngyösi P. csere: Fekete D. (kapus), Magyar B. 1, Bordás B. 1, Pók P. 2, Hajzer H. 1, Tóth B. 2, Soós L., Bényei E., Fülöp M. Edző: Csapó Erika
Csapó Erika: A csapat játékán azért érződött a három hónapos kihagyás, régen játszottunk mérkőzést, de sokkal jobb volt a játék képe, mint amire gondoltam. Voltak nagyon jó egyéni és csapatmegoldások, mindenki pályára tudott lépni és hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Bízom benne, hogy innentől folyamatosan tudunk fejlődni.

Kiemelt partnereink