Győztes bemutatkozás

Halványabb első félidő után javuló védekezésének köszönhetően tízgólos győzelmet aratott Kudor Kitti együttese első idei NB II-es mérkőzésén.

Ifjúsági együttesünk szombaton könnyed győzelmet aratott Szentendrén, másnap újabb feladat, a Salgótarján várt akadémistáinkra. Ügyes támadásokkal kezdtük a mérkőzést, a szélsőket sokat alkalmazva, Rácz Panna gyorsan szerzett is két gólt. Rohamtempóban szerezték a találatokat a felek, az első tíz percben tizenkét gól is született. Bosszantó volt, hogy több ziccert is kihagytak a mieink, akik így nem tudtak meglépni ellenfelünktől. Makó Zoé ügyes szélsőgóljával először vezettünk két góllal, ám innen is volt visszaút, hamar egyenlített az ellenfél, sőt kis időre még a vezetést is megszerezték. A félidő utolsó tíz perce már akadémistáinké volt, az egész mérkőzésen nagyon ügyesen kézilabdázó Silye Nanda percei következtek, betörésből és átlövésből is eredményes volt! Az ő gólja zárta le a félidőt, két góllal voltunk jobbak harminc perc után. Csernyánszki Lili betöréses gólja indította a második játékrészt, szerencsére nem sokáig tartotta akadémistáink által diktált ritmust a Salgótarján. Silye Nanda gólja által indított négy gólos sorozat után már hat góllal vezettünk, ekkor tűnt először úgy, hogy megtörik az ellenfél. Makó Zoé továbbra is magabiztosan értékesítette ziccereit, ebben az időszakban már csak a győzelem mértéke volt kérdéses. Az utolsó előtti percben Kelemen Dorina ügyes találata után már tíz volt közte, az utolsó percben még egy salgótarjáni találat után kialakult a 31-22-es végeredmény.

Magabiztos győzelemmel kezdte Kudor Kitti alakulata az NB II-es bajnokságot, reméljük a hasonlóan eredményes folytatást!

NB II. bajnoki mérkőzés, 1. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U22–Csépe Salgótarján SKC 31–22 (16–14)
DVSC: Torda V. – Rácz P. 3, Silye N. 6, Panyi A. 3 (1), Tóth G. 2, Lakatos P. 2, Makó Z. 6. csere: Kovács N. (kapus), Fodor V. 1, Poczetnyik D. 1, Kelemen D. 1, Csernyánszki L. 5, Ináncsi F., Erdődi H. 1.
Kudor Kitti: Az első félidőben nem működött a védekezésünk, nagyon defenzívek voltunk, támadójátékban a ziccerek értékesítésébe csúszott több hiba. A második játékrészben már jobban figyeltünk, és amit megbeszéltünk, azt betartották a lányok. Abban fejlődni kell, hogy ne adjunk harminc perc előnyt az ellenfélnek.  Annak örülök, hogy sikerült végül magabiztosan nyerni.

Kiemelt partnereink