Győzelem kiváló kapusteljesítménnyel

Hétgólos sikert aratott az ifjúsági első osztályú csapatunk a Kisvárda ellen, a győzelemhez nagyban hozzájárult Torda Vanessa teljesítménye.

A Kisvárda számára a debreceni túra a legrövidebbek közé tartozik a bajnokságban, ráadásul az ősszel is nagyon szoros csatát hozott a két együttes összecsapása, így nem várhattunk könnyű mérkőzést ezúttal sem. Fej-fej mellett haladtak a felek az első percekben, a mieink részéről Panyi Anna választott jó megoldásokat, míg a vendégek is főként átlövésekből voltak eredményesek. Nem hagyta magát leszakítani a jó fizikumú szabolcsi gárda, amely sok csapat orra alá tört már borsot. A serdülők között is kiváló teljesítményt nyújtó Makó Zoé „egyel feljebb” is ügyesen kézilabdázott, amikor helyzetbe került, azt értékesítette is. A félidő derekán kezdtek a mieink meglépni ellenfelüktől, köszönhetően a nagyon tudatosan és nagy hatékonysággal védő Torda Vanessának, illetve annak, hogy támadásban akadémistáink voltak hatékonyabbak. Az első húsz perc vége felé már öttel is vezettünk, Makó Zoét továbbra is jól játszottuk meg, ő pedig színesen fejezte be az akciókat. Sápi Bogi is jól találta meg a helyeket a vendégfalban, így állandósulni látszott a négy-öt gólos hazai vezetés. A hajrában még sikerült egy gólt hozzátenni, így megnyugtató, hatgólos vezetéssel mehettek a mieink a szünetre.

Kissé bealudtak a mieink a második játékrész elején, öt perc alatt nem tudtunk betalálni, a vendégek háromszor is mattolták a védekezésünket. Szerencsére, még mielőtt nagyobb lett volna a baj, normalizálódott a helyzet, a beállóst meg tudtuk játszani, Sápi Bogi pedig átlövésből és betörésből is jegyzett találatot. Egy ízben Torda Vanessa még fejjel is hárított, bár az eset után a játékvezetők nagy hibát vétve nem állították meg az akciót, így a földön fekvő kapusnak könnyedén lőtték be a ziccert a kisvárdaiak… Szerencsére ezután az eset után nem kellett ápolni Vanessát, maradt a kapuban, és milyen jól tette! A második játékrész közepétől Győrvári Viktor egyre több mindenkinek adott játéklehetőséget, a hat-hét gólos vezetésünk így is stabil maradt. A padról beszállók is egy-egy jó megoldással vétették észre magukat mivel azonban ilyen összeállításban ritkán játszik a csapat, így azért hiba is csúszott a játékba. Torda Vanessa több mint ötven százalékos védési mutatója mellett kiemelendő Makó Zoé teljesítménye, aki szélsőként nyolc gólt szerzett a mai napi két utánpótlás mérkőzésen: ötöt az ifiben, hármat a serdülőben! A hajrában sem változott a különbség, végül hét találattal nyertek akadémistáink.

Nem ez volt az ifjúsági együttes legjobb mérkőzése, talán a kelleténél többet hibáztak a lányok, de így is végig vezetve sikerült legyőzni az egyébként egész jó erőkből álló Kisvárdát.

Ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 14. forduló:
DVSC SCHAEFFLER – Kisvárda 30–23 (16–10)
DVSC: Torda V. – Budai F., Sápi B. 7, Csernyánszki L. 3, Sápi G. 3, Panyi A. 4, Makó Z. 5. csere: Tusz V. (kapus), Barati L. 1, Koczka L. 1 (1), Török L. 2, Szabó D. N. 1, Kelemen D. 2 (1), Román Zs. 1, Rácz P.
Győrvári Viktor: Alapvetően nem játszottunk rosszul, de mind támadásban, mind védekezésben hiányzott az az élesség, amellyel a viszonylag könnyen elkerülhető hibákat elkerültük volna! Ezeken szerencsére Torda Vanessa jó teljesítménye sokszor átlendített minket. Sok hibával játszottunk, inkább jó egyéni villanásaink voltak.

Kiemelt partnereink