Győzelem – javuló teljesítménnyel

Fontos győzelmet aratott ifjúsági együttesünk, amely három góllal győzött Kisvárdán az ifjúsági első osztályú bajnokság második fordulójában.

Hiába a felkészülés során aratott két győzelem a szabolcsiak ellen, ez egy teljesen más mérkőzés volt, ráadásul téthelyzetben, két bajnoki pontért. Jól kezdtek a mieink, az ötödik percben már 4-1-re vezettünk, köszönhetően a Sápi ikreknek, akiknek kiváló játékkapcsolatát képtelenek voltak levédekezni. Ezt követően kissé alábbhagyott a kezdeti lendület és a sok kimaradt ziccernek, illetve a kevésbé hatékony védekezésnek köszönhetően a félidő derekára kiegyenlítődött az állás, sőt már a vezetést is átvették a vendéglátók. Szerencsére sokáig nem vezettek a hazaiak, és többek között Panyi Anna átlövései és Sápi Boglárka betörései révén a félidő végén ötgólos előnnyel vonulhattak a mieink az öltözőbe.

A második félidő elején sem csökkent a góltermés, mindkét fél mintha kissé puhábban védekezett volna. Az egész mérkőzésen nagyon jól játszottuk meg a beállókat, ezt a játékelemet képtelen volt levédekezni a Kisvárda. Ebben a periódusban több, csereként beálló játékos is hozzátett a játékhoz, így állandósulni látszott a négy-öt gólos vezetésünk. A játékrész második felében feljebb zárkóztak a hazaiak, ebben az időszakban sok gólt kaptunk. Szerencsére mielőtt még nagyobb lett volna a baj, a mieink magasabb fokozatba kapcsoltak, és növelték előnyüket. Tíz perccel a vége előtt „befagyott” az eredmény, hiába próbálkozott gólszerzés mindkét csapat, egészen az 54. perc elejéig nem tudtak a kapuba találni. A védekezés tekintetében örömteli, hogy több esetben is sáncolni tudták a lövéseket védőink. Az utolsó percekre már megnyugtató előnyre fordulhattunk, sajnálatos módon az egész mérkőzésen kiválóan játszó Sápi Bogi bokája egy szabad labdáért folytatott küzdelem során megsérült, remélhetőleg nem komoly a baj. Két mérkőzés után hibátlan Győrvári Viktor együttese, bízunk a hasonló folytatásban!

Ifjúsági I. osztályú bajnoki mérkőzés 2. forduló:
Kisvárda – DVSC SCHAEFFLER 32–35 (14–19)
DVSC: Torda V. – Rácz P. 1, Haja D. 5 (1), Sápi B. 7, Sápi G. 5, Panyi A. 5, Makó Z. 1 (1). csere: Tusz V. (kapus), Csernyánszki L. 3, Barati L. 3, Koczka L. 3 (1), Silye N., Budai F. 2, Szabó D.

Győrvári Viktor: Összességében elégedettebbek lehetünk, mint az előző mérkőzés után. A védekezésünk sokkal agresszívabb volt, támadásban pedig jobbak voltak a befejezéseink, jól játszottuk meg a beállót, az ellenfél megingásait jól kihasználtuk. Önbizalom terén is előre leptünk.

Kiemelt partnereink