Fontos pontokat hullajtottunk

Fájó vereséget szenvedett a DVSC SCHAEFFLER U22-es csapata a Vitka elleni NB II-es mérkőzésen.

Két győztes mérkőzéssel érkeztek a mieink erre az összecsapásra, ráadásul az őszi összecsapáson magabiztosan sikerült legyőzni a Vitka együttesét. Nem indul jól a találkozó, rontott lövésekkel kezdtek akadémistáink, míg hátul nem találtuk az ellenszert a hazai támadásokra. Nagyon sok hiba, kapkodás jellemezte a mieink játékát, nem csoda, hogy a hetedik percben már 5-2 volt oda. Főleg betörésekből illetve szélső pozíciókból voltak eredményesek a hazai támadók, az átlövéseiket sáncolták védőink. A kilencedik percben már kimaradt egy hétméteres, ami még fájóbb, hogy a mérkőzés hátralévő részében még több büntető maradt kihasználatlanul. Továbbra sem találtuk a jó megoldásokat támadásban, igaz a félidő derekán a csereként beálló Kelemen Dorina két gyors góllal kezdett. Jellemző tény, hogy Győrvári Viktor a 18. percben már másodjára kért időt… Kapusposzton Torda Vanessa mellett Tusz Viktória is lehetőséget kapott, ám a védekezés nagyon nem állt össze előttük, kiszolgáltatottak voltak, így kevés védett labdával abszolválták az első játékrészt. Habár a félidő hajrája előtt felzárkóztunk, az utolsó három perc nagyon nem sikerült, így hat gólos hazai vezetéssel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A szünetben volt mit megbeszélni edzőnek és csapatának, a második félidő kezdése pedig azt mutatta, hogy sikerült tisztázni egy-két dolgot. A hatból viszonylag gyorsan sikerült négyet „csinálni”, sokkal határozottabb védekezéssel és folyamatosabb támadójátékkal. A szélső posztokon sikerült hatékonyan befejezni, Rácz Panna nagyon jól használta ki helyzeteit. A felzárkózáshoz javuló kapusteljesítmény is kellett, amely meg is érkezett Torda Vanessa személyében. Habár több olyan szituációban rontottak a mieink, amikor közel lehetett volna kerülni a Vitkához, a félidő közepén előbb Panyi Anna, majd Koczka Lili és Rácz Panna góljával sikerült két gólra feljönni! Ez a különbség felüdülés volt az eddigiekhez képest, ám tíz perccel a vége előtt ismét érkezett egy blokk, nyolc perccel a vége előtt ismét öttel mentek a hazaiak… Húzd meg, ereszd meg játékot játszottak a felek, négy perccel a vége előtt Török Lilly góljával ismét csak kettő volt a különbség. A pontszerzés esélye felcsillant, ám két hétméteres elhibázása után ezek a remények elvesztek, a hazaiak pedig góllal fejezték be akcióikat. Sajnos az egész mérkőzést jellemezte az időn túli hetes, amely szintén kimaradt, összesen négy büntetőt hibáztak a mieink, a Vitka pedig három góllal nyerte meg a mérkőzést…

Pont nélkül távoztunk tehát Vásárosnaményból, ami nagyon fájó, kiváltképp, ha az előző hetek formáját és az őszi találkozót tekintjük. Nagyon hiányozhat még ez a két elhullajtott pont.

NB II. Észak-Keleti csoport, 16. forduló:

Vitka SE – DVSC SCHAEFFLER U22 28–25 (17–11)
DVSC: Torda V. – Budai F., Silye N., Török L. 4, Panyi A. 5, Barati L., Makó Z. 4 (2). Csere: Tusz V. (kapus), Koczka L. 4, Kelemen D. 3, Rácz P. 4, Vida V. 1. Edző: Győrvári Viktor

 

Győrvári Viktor: Sajnos ez a teljesítmény kevés volt ahhoz, hogy két ponttal térjünk haza, magunkat vertük meg. Főleg fejben voltunk ma gyengék.

Kiemelt partnereink