Figyelni kell a védekezésre

Nem vár egyszerű feladata a Győrvári Viktor vezette ifjúsági együttesre, amely a váci Dunakanyar Kézilabda Akadémiát fogadja.

Észak-keleti rangadót játszottak a múlt héten az ifjúsági első osztályban, amelyen a mieink a Kisvárdát fogadták, és végül hét góllal diadalmaskodtak. A mérkőzés különleges volt a korábban Kisvárdán kézilabdázó Barati Laura számára, aki a védekezés szilárdítása mellett egy góllal is hozzájárult a győzelemhez.

„Számomra a Kisvárda elleni mérkőzések mindig különlegesek – vallotta be Laura. – Mindig bízom abban, hogy sikerül jó teljesítményt nyújtanom ellenük, bennem van egyfajta bizonyítási vágy.”

A következő ellenfél pedig a Dunakanyar Kézilabda Akadémia lesz, amely jelenleg ötödik helyen áll a bajnoki tabellán, és jelzés értékű, hogy az előző körben a Final Four-ra is esélyes Békéscsabát verte meg hazai pályán.

„A DKA egy veszélyes ellenfél, kellemetlen stílusban kézilabdáznak – mutatta be röviden a vendégcsapatot a beállós. – Nagyon figyelni kell a visszarendeződésre, hiszen gyorsan induló szélsőik vannak, így őket meg kell akadályozni. Mivel jól cselező, alacsonyabb termetű játékosok alkotják őket, a védekező lábmunkára is fókuszálnunk kell.”

Az elmúlt találkozókon megfigyelhető volt Laura esetében, hogy védekezésben nagyon jól elővételezi a támadójátékot, így több esetben is sikerült labdát szereznie, majd ebből gólt lőni. Vajon ez az anticipációs képesség ösztönből jön, vagy tanulható?

„Úgy gondolom, hogy mindkettő – adott választ az elmúlt időszakban sok labdát szerző játékos. – Egyrészt jöhet ösztönből, amelyet sok meccsnézés, mérkőzéselemzés előz meg, de edzésen is lehet gyakorolni, fejleszteni. A tréningeken én is készülök rá, de a társak is ellátnak  jótanácsokkal és így minden tudást felhasználva be tudom vetni mérkőzéseken ezt a fegyvert.”

A DVSC Kézilabda Akadémia – Dunakanyar Kézilabda Akadémia ifjúsági első osztályú bajnoki mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg február 13-án, szombaton, 16 órai kezdettel a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban.

Kiemelt partnereink