Fiatalokon segít akadémiánk

Hajdúszováton adtak át teqball asztalt a Tanítsunk Magyarországért Program keretében, az eseményen akadémiánk is képviseltette magát.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által életre hívott Tanítsunk Magyarországért Program hátrányos helyzetű általános iskolákban tanuló gyermekeken segít. A program 2018-ban jött létre az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a Klebelsberg Központ együttműködésében.

A program célja, hogy segítse a diákokat az iskolai tanulmányaik sikeres elvégésében, növelje a régióban a továbbtanulási szándékot és a kulturális programokon való részvételt. A DVSC Kézilabda Akadémia is csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért Programhoz, s ellátogattunk a hajdúszováti Diószegi Lajos Általános Iskolába, ahol ünnepélyes keretek között avattak fel egy teqball asztalt a gyerekek nagy örömére. A diákok nagy élvezettel próbálták ki a 2018-ban Innovációs díjat nyert sporteszközt.

Az eseményen részt vett Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár az Innovációs és Technológiai Minisztérium részéről, míg Akadémiánkat Kudor Kitti edző és Erdődi Gréta utánpótlás játékosunk képviselték, akik profi játékosokkal együtt bemutatták a teqball kézilabdás változatát, a Qatch-t.

Kiemelt partnereink