Festéssel jótékonykodtak

Fiataljaink nagyszerű csapatmunkával villámgyorsan kifestettek egy teljes emeletet.

Egy debreceni festékipari cég hatmillió forint értékben ajánlott fel festéket a Debreceni Karitatív Testület számára, melynek csaknem száz önkéntese festette ki egy tócóskerti tízemeletes társasház lépcsőházát július 9-én, csütörtökön.

„A mai nap is egy újabb példa arra, hogy Debrecenben szociálisan érzékeny emberek élnek és figyelnek egymásra, függetlenül attól, hogy vállalkozók vagy magánemberek: mindenki a maga lehetőségeihez mérten segít azoknak, akiknek szükségük van a támogatásra.” – mondta el Széles Diána alpolgármester.

A DVSC Kézilabda Akadémia is teljes mellszélességgel állt a kezdeményezés mögé, Törökné Csapó Erika serdülőcsapatából kilenc lány az első hívószóra jött, és nagyon hatékonyan dolgozva varázsolta újjá a Derék utca 22. lépcsőház első emeletének falait.

„Először is szeretném megdicsérni a lányokat, mert onnantól kezdve, hogy megkaptuk a telefonhívást, egy órán belül összejött a létszám – árulta el a serdülők edzője, aki maga is festett, azaz ezúttal nem a pályán, hanem a lépcsőházban „hengerelt”. – Az volt a terv, hogy öt gyerek jön festeni, ehhez képest kilencen jelentkeztek, ami nagyon üdvözítő a nyaralások és diákmunkák időszakában. Tudásukat hasznosítva, nagyon jól dolgoztak a lányok, rögtön csapatokba szerveződtek, amely alapján eldőlt, hogy ki melyik részt festi. Azt hiszem rekordidő alatt sikerült egy teljes lakótelepi emeletet kifesteni!”

Kiemelt partnereink