Először idegenben

Győzelemmel mutatkozott be az első osztályban a Győrvári Viktor vezette serdülőcsapat, amely az EURO-NOVEX elleni idegenbeli találkozón is a két pont megszerzéséért lép pályára.

Szeptember 10-én megkezdte bajnoki szerepélését a sok változáson keresztül ment serdülőegyüttes. A csapatot immáron Győrvári Viktor irányítja, a 2004-esek pedig már az ifjúsági bajnokságban lépnek pályára, így 2005-2006-os születésűek alkotják a keretet.

„Nagyon sok új játékosunk van, de az edzőtáborban nagyon sok csapatépítő programunk volt, így jól összeszoktunk – értékelte a nyári felkészülést Ferenczi Lili, a csapat irányítója. – A felkészülési mérkőzések azért megmutatták, hogy mind csapatszinten, mind egyénileg is sok mindenben kell fejlődni, de szerintem jó úton vagyunk, és ezt az előző mérkőzés is megmutatta.”

Tavaly igencsak emlékezetes találkozót hozott ez a párharc, a félidőben még a hazaiak vezettek, nem nagyon lehetett ráismerni a mieink játékára. A második játékrészben viszont teljesen megváltozott a meccs képe, végül a mieink tizennyolc góllal nyerték meg a második harminc percet. Azon a találkozón Lili is pályára lépett és két gólt szerzett.

„A tavalyi mérkőzésen megtapasztaltuk, hogy az első perctől kell koncentrálni, nem szabad lebecsülni az ellenfelet – A második félidőben már összeszedtük magunkat és megmutattuk, mire vagyunk képesek, úgy kell játszanunk, mint tavaly a második játékrészben.”

Lili tavaly is tagja volt a serdülőegyüttesnek, akkor még „kicsiként”, idén azonban a 2004-es születésűek kiesésével rá is nagyobb szerep hárulhat.

„Szerintem a nyáron a védekezésem fejlődött, bár azon mindig lehet fejleszteni – véli Lili. – Új védekezési szisztémát kezdtünk el gyakorolni, mindenkinek meg kell szokni, hogy mi a dolga a rendszerben.”

Az EURO-NOVEX USE–DVSC Kézilabda Akadémia serdülő első osztályú bajnoki mérkőzést szeptember 17-én, 16:30-órai kezdettel rendezik meg a Szászbereki Sportcsarnokban.

Kiemelt partnereink