Élmény volt nézni!

Végig koncentrált játékkal, magabiztosan győzte le a nagy rivális Békéscsabát a DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági együttese!

Egy hónapon belül másodjára találkoztak a két kelet fellegvár, a DVSC és a Békéscsaba utánpótláscsapatai. Ezúttal az ifjúságiak mérkőzése volt hamarabb, a „dupla rangadó” első felvonásaként. A januári találkozón könnyedén győztek a mieink, ám ezúttal nehezebb dolguk volt, egy komplettebb kerettel felálló Békéscsabával néztek szembe. Jól kezdtek akadémistáink, a beálló jól megtaláltuk, Sápi Gréti pedig élt is a lehetőségekkel. Ugyan volt egy felzárkózási kísérlete a hazaiaknak, a mieink lehűtötték ekkor a kedélyeket, Torda Vanessa pedig jól védett, így már négy góllal mentek a mieink kevesebb mint tíz perc után. Ekkor időt kértek, és egy komolyabb felzárkózási kísérletet indítottak a lilák, többet hibáztak a lányok, így húsz perc elteltével egyenlítettek a hazaiak. Csernyánszki Lili pedig ekkor elővett egy olyat, amit már a felnőttben is megmutatott, egy olyan „alulról felhúzós” védhetetlen bombát, amely a jobb felsőben landolt. Kezdtek megnyugtató előnyt kialakítani a mieink, a csereként beálló Tusz Viki szép védéseket mutatott be, elől pedig hatékonyak voltak ifistáink. Ötgólos előnnyel vonultak pihenőre a mieink.

A második játékrészt is jól kezdték a debreceniek, a Sápi-testvérek ügyesen alkalmazták páros kapcsolatukat, Panyi Anna pedig szép átlövésekkel vétette észre magát. Felkeményedett a védekezés, amelyben szintén fontos szerepet vállalt az átlövő, így tizenöt perc alatt csak hármat lőttek a csabaiak. Hiába kért időt az ellenfél, a stabil védekezés továbbra is megvolt, az átlövők mellé egy-egy szép szélsőgólt is láthattunk Budai Fruzsi és Makó Zoé jóvoltából. Csernyánszki Lilit nem tudták felhúzni, inkább ő húzta fel, a félidő derekán ismét szépségdíjas találatot szerzett, amellyel először vezettek a mieink tíz góllal. A mieink vezetésének magabiztosságát jelzi, hogy az utolsó tíz percen már többféle variációt próbálhatott ki Győrvári Viktor, a fiatalok is lehetőséget kaptak. Sápi Bogi állt ekkor a csapat élére, szép betörésekkel nyolc gólon tartotta a mieink vezetését. És ha már fiatalok, az utolsó szó joga Silye Nandáé volt, aki bátor átlövéssel zárta le a mérkőzést, nyolc góllal nyertek az ifjúságiak a nagy rivális, Békéscsaba otthonában.

Nagyszerű győzelmet arattak a mieink, élmény volt nézni a lányok játékát – szerencsére erre volt is lehetőség – igazi közösséget alkotva kézilabdáztak 60 percig, a nehéz pillanatokban mindig volt valaki, aki kisegítette a közösséget!

Szép volt lányok!

Ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 16. forduló:
Békéscsaba–DVSC SCHAEFFLER 23–31
 (12–17)
DVSC: Torda V. – Budai F. 1, Sápi B. 6, Panyi A. 4, Sápi G. 6, Barati L. 1, Makó Z. 3 (1). csere: Tusz V. (kapus), Csernyánszki L. 8 (2), Török L. 1, Silye N. 1, Koczka L.
Győrvári Viktor: Olyan mérkőzés volt, amelyen nevelőedzőként büszke lehet az ember a csapatára! Igazi közösséget alkotva sikerült megnyerni, ebben erősebbek voltunk ezen a mérkőzésen! Végig a kezünkben volt a mérkőzés, uraltuk a találkozót.

Kiemelt partnereink