„Elégedett vagyok a csapat fejlődésével”

A szezon előtt a stabil középmezőnyt tűzte ki célul Fábián Dávid és csapata, amely pozitív csalódást okozva tizenegy mérkőzés után a második helyen áll a serdülő harmadosztályban.

Tizenegy mérkőzést játszott le Fábián Dávid együttese a serdülő harmadosztályban, amely találkozókból kilencet meg is nyert. A koronavírus hatásai ebben az osztályban is érződnek, sok mérkőzés halasztódott ezen okból, van olyan együttes, amely mindössze kilenc mérkőzést játszott, míg van tizenhárom lejátszott találkozós csapat is.

„Szerintem szerencsések voltunk ebből a szempontból, hiszen egyszer voltunk karanténban, azon kívül el tudtuk végezni az edzésmunkát, „csak” egy elmaradt meccsünk volt – tekintett vissza Fábián Dávid, edző. – Ezen kívül egy-két lány volt karanténban, őket fizikálisan fel kellett hozni a megfelelő szintre, ez vett hosszabb időt igénybe.”

A kilenc megnyert találkozó egyelőre a tabella második helyére repítette a csapatot, mindössze a Füzesabony előzi meg a mieinket.

„A szezon kezdése előtt a stabil középmezőnyt tűztük ki célul – árulta el az edző. – Nekik és egy kicsit nekem is meglepetés volt az eddigi szereplés, amely köszönhető az elvégzett munkának. A csúcspont az őszi házi rangadó, illetve a Füzesabony elleni idegenbeli mérkőzés, függetlenül attól egy gólos vereséget szenvedtünk. A mélypont is egy házi rangadó volt, a tavaszi, amelyen nagyon sokat hibáztunk.”

Az utánpótlásban az eredmény mellett mindig nagyon fontos szempont, hogy a játékosok egyénileg és csapatjáték szempontjából is fejlődjenek.

„Elégedett vagyok a lányok edzésmunkájával, a csapat fejlődésével – mondta el Fábián Dávid. – Leginkább támadásban fejlődtünk, tudunk kombinatív játékot játszani, több taktikai elemet tudunk alkalmazni. Úgy gondolom, hogy ezen a szinten nagyon gyors kézilabdát játszunk, igaz a páros kapcsolatokban, egyéni technikai elemekben van mit javulni. A védekezésünk még erősen fejlesztendő, akár az egy-egy elleni védekezésben, váltásokban, befutások és beálló levédekezésében javulunk kell.”

A szezon eddig eltelt szakaszával elégedett lehet az edző, azonban sok mérkőzés hátravan az idényből, amely időszakra szintén megvannak a kitűzött célok.

A védekezésben van javulni való, a kombinatív játéknak folyamatosabbnak kell lenni, emellett a hibákat csökkenteni kell– foglalta össze a kitűzött célokat a fiatal edző. – Ami kérek azt száz százalékban megcsinálják, de egy kis fineszesség hiányzik még. Eredményesség tekintetében ennyi mérkőzés után már komolyabbak a céljaink, jó lenne az első három hely egyikét megcsípni!”

Kiemelt partnereink