Egy győzelem és egy vereség az első napon

Az ifjúsági csapatunk győzelemmel kezdett, míg serdülőink a Győr ellen szenvedtek vereséget a DVSC Kézilabda Akadémia Torna első napján.

A DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági és serdülő csapatai augusztus 2-6-ig edzőtáboroztak Hajdúnánáson. Ezúttal is kiváló körülmények fogadták a mieinket, az edzések helyszínéül szolgáló csarnok, illetve a Hotel Medián is minden igényt kielégítő szolgáltatásokat nyújtott, nem csoda, hogy a tavalyi év után ismét itt készültek fel a szezonra akadémistáink. Az elmúlt évvel ellentétben ezúttal az edzőtábort követő héten kerül sor a felkészülési tornára. A DVSC Kézilabda Akadémia Tornán minőségi mezőny gyűlt össze.

Hajdú-Bihar megyei csapatok csaptak össze a torna nyitómérkőzésén, ifjúsági korosztályban. A mieink a szintén ifi első osztályban szereplő Hajdúnánás ellen mérkőztek meg. Jól kezdték a mérkőzést akadémistáink, azonban a félidő második felére kissé megtorpantak, hatgólos vezetéssel mehettek az öltözőbe. A második játékrészt is jobban kezdtük, több szép akciót vezetve, holott több variációt is kipróbált Kudor Kitti. Mindenki kapott játéklehetőséget, végül tizenegy góllal sikerült felülmúlni a megyei riválist.

ifjúsági:
DVSC Kézilabda Akadémia–Hajdúnánási Sport Klub (14–8) 30–19
DVSC Kézilabda Akadémia: Torda V., Reszegi E., Kovács N. (kapusok) – Szabó F., Silye N. 4, Tóth G. 2, Balogh R. 4, Szabó A. 1, Ináncsi F. 2, Vida V. 2, Poczetnyik D. 2, Rácz P. 2, Kelemen D. 1, Fodor V. 2, Lakatos P. 4, Makó Z., Kiss L. 4. Edző: Kudor Kitti

Egy korosztállyal lejjebb, a serdülők között a mieinknek nem kisebb feladat jutott, mint a Győri ETO. A jó kezdés itt is megvolt, érezhetően a mieinknél még hiányzott az összeszokottság, amely nem csoda, hiszen sokan kerültek idén be a serdülőcsapatba. Öt góllal vezetett az ellenfél a félidőben, a második játékrészben pedig jól tartották a mieink magukat, itt is elmondható, hogy mindenki kapott játéklehetőséget, végül hat góllal maradtunk alul a győriekkel szemben.

serdülő:
DVSC Kézilabda Akadémia-Győri AUDI ETO 2006 (13–18) 25–31
DVSC Kézilabda Akadémia: Csekenyák A., Szabó D.. (kapusok) – Fekete B., Bristyán D. 2, Solymosi Zs. E. 1, Leskó D., Ratalics L. 3, Nánási L. 2, Eszenyi G. 3, Véniger K. 4, Gáspá A. 1, Hermann Z. 2, Vida V. 2, Tóth R. 2, Ferenczi L. 2, Fele P. 2. Edző: Győrvári Viktor

Többi mérkőzésen történt:
serdülők: Győri AUDI ETO 2005–NEKA (10–18) 20-34
ifjúságiak: Ferencvárosi TC–Győri AUDI ETO (14–13) 30–26

Kiemelt partnereink