Döcögős győzelem

A vártnál szorosabb győzelemmel kezdte szereplését az ifjúsági első osztályban a DVSC Kézilabda Akadémia együttese.

Mindkét együttes nagyon várhatta ezt a pillanatot, hiszen közel fél év után játszhattak tétmérkőzést. A tavalyi bajnokságban mindkét alkalommal a mieink bizonyultak jobbnak, érdekes módon a hazai mérkőzés volt sokkal szorosabb. Érződött a megilletődöttség a mieinken, a hatodik perctől azonban elkezdett nyílni az olló a két együttes között. Ezt azonban nem hagyták annyiban a vendégek, akik szépen, csendben felzárkóztak és a félidő közepén ki is egyenlítettek. Több poszton váltott is Győrvári Viktor, a csereként beálló Silye Nanda két góljával már hárommal vezettek a mieink a 20. percben. Ezt a különbséget sikerült is megtartani a szünetre.

A második játékrészben sem tudták mieink meglépni, ebben az időszakban sok hiba jellemezte a mieink játékát. Sápi Gréta nagyon eredményes volt beálló pozícióból, láthatóan nem tudták tartani a vendégek. Hiába azonban a jó beállós játék (Sápi mellett Török Lilly is megjátszható és eredményes volt), a távoli zónákból kevésbé voltunk hatékonyak, így a két csapat közti különbség 3-4 gól fölé nem nagyon négy gólnál nagyobb nem volt. Az utolsó percekhez érkezve még nem dőlt el a két pont sorsa, azonban két Sápi gól (egyet Gréta, egyet Boglárka szerzett) végleg eldöntötte a két pont sorsát. A két pontot megszerezte Győrvári Viktor együttese, amely végül 29-25-re nyert a Csepel ellen.

Ifjúsági I. osztályú bajnoki mérkőzés 1. forduló:
DVSC SCHAEFFLER–Csepel DSE 29-25 (15-12)
DVSC: Torda V. – Rácz P. 1, Sápi B. 3, Sápi G. 6, Csernyánszki L. 2, Haja D. 3, Makó Z. 5 (3) csere: Tusz V. (kapus), Silye N. 2, Panyi A. 3, Koczka L., Török L. 4, Barati L.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek 4/3, ill. 1/0.

Győrvári Viktor: Idény eleji formát nyújtottunk, bár ez a játék minőségén sajnos nem változtat. Mind védekezésben, mind támadásban nagyon pontatlanok voltunk. Talán az utolsó 5-10 percben kézilabdáztunk olyan motiváltsági szinten, hőfokon, ami szükséges. A győzelem ténye ad jelen pillanatban leginkább optimizmusra okot.

Kiemelt partnereink