Célba veszik a dobogót

Az ifjúsági másodosztályban érmes szereplést célul kitűző együttes augusztus 10-14. között Hajdúnánáson vesz részt edzőtáboron.

Az ifjúsági másodosztályban szereplő együttes július 20-án vágott bele a közös munkába. A játékoskeretben jelentős változások voltak az előző évhez képest, amely nem könnyíti meg az edző munkáját.

„Sajnos nem azzal a kerettel kezdtük meg a felkészülést, mint amit megálmodtam magamnak. Két beállósunk is hiányzik, Bernáth Lia a Vasashoz igazolt, Czakó Boglárka korrekciós térdműtéten esett át. Továbbá voltak a korosztályból kiöregedők, helyükre érkeztek ügyes serdülő korú játékosok a másik csapatomból. – ismertette a változásokat Törökné Csapó Erika, edző. – Az első héten napi egy edzéssel kezdtünk, a karantén miatt a felkészülésben kevesebb a kinti, állóképességi futás, ellenben több labdás edzés van, amelyeken technikai és taktikai elemeket tudunk gyakorolni. Nagyon szépen beleálltak a munkába, jól dolgoznak, inkább dicsérem őket.”

A munka nagy része azonban még most következik, hiszen augusztus 10-14. között Hajdúnánáson edzőtáborozik az együttes. A serdülő és ifjúsági első osztályú csapatokhoz hasonlóan Csapó Erika lányai is a hajdúnánási Hódos Imre Sportcsarnokban készülnek öt napon keresztül.

„Csúcsterhelésre szüksége van ennek a korosztálynak is, az edzőtábor öt napig tart. Napi két-három edzéssel készülünk, de játszunk Kudor Kitti ifjúsági együttese ellen, illetve egymás között is felkészülési mérkőzést. Csapatépítő programokat is tervezünk: társasjátékozunk, ki mit tud is lesz – mondta el „Csapesz”, aki beszélt a következő évi célokról is. – DVSC-s csapatként csakis a dobogó lehet a cél, amelynek minél magasabb fokát szeretnénk elérni az ifjúsági másodosztályban.”

Kiemelt partnereink