Az utolsó tíz percben dőlt el

Köszönhetően az utolsó tíz percnek, végül hat góllal verte meg hazai pályán Csapó Erika ifjúsági másodosztályú együttese a Kispestet.

Október 9-én játszott utoljára hazai pályán Csapó Erika együttese, az elmúlt négy hónapban három idegenbeli találkozón szerepeltek a lányok. Ezúttal az idei bajnokságban nyeretlen Kispest látogatott Debrecenbe. Talán ez is rányomta a bélyegét a mieink játékára, sok helyzet kimaradt az első percekben, az első gólt a hetedik percben szerezték akadémistáink. Két perccel később ismét Galsai Dorottya volt eredményes, háromkapufás gólt szerezve. Fej-fej mellett haladt a két együttes, a serdülő korú Csekenyák szép védéseket mutatott be, ám mindezek ellenére nem sikerült meglépni a Kispesttől. A félidő közepétől egyre többet játszottuk meg a beállót, Kovács Napsugár pedig gólokat szerzett és heteseket harcolt ki. A védekezés azonban nem igazán állt össze továbbra sem, így a vendégek tartották a lépést a debreceniekkel, igaz átvenni nem tudták a vezetést. Az első félidő végén egygólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

A második játékrész elején ugyan kiegyenlített a piros-fekete gárda, ám a nyolcadik perctől egy öt-nullás rohamot vezényeltek a mieink, többek között Buzás Petra átlövéseinek is köszönhetően, de Filek Kornélia az első kihagyott hetese után magabiztosan értékesítette büntetőit. A félidő közepe felé kissé közeledett a vendéggárda, nem működtek a mieink támadásai. Ám még mielőtt nagyobb baj lett volna, az utolsó tíz perchez érve újra rákapcsoltak lányaink, Kovács Napsugár négy percen belüli három találata végleg eldöntötte a két pont sorsát. Az utolsó periódusban már sokan beszálltak a padról, zömmel serdülő korú játékosok, és többen is hozzá tudtak tenni a győzelemhez. Az utolsó négy perc hazai gólcsendet hozott, ám így is hat találattal bizonyultak jobbnak Csapó Erika lányai.

Ifjúsági II. osztályú bajnoki mérkőzés 12. forduló:
DVSC SCHAEFFLER II.–Kispest NKK 28–22 (13–12)
DVSC: 
Csekenyák A. – Filek K. 6 (6), Repák V. 5, Buzás P. 3, Kovács N. 6, Balogh P. E. 1, Galsai D. 2. csere: Kéki Zs. (kapus), Bordás O. 3, Erdődi H. 2, Uzsoki P., Koncz K.
Csapó Erika: Sajnos nehezen lendültünk játékba, a szünetben sikerült rendezni a sorokat, és jelentősen javult a játék képe. A padról beszállók új színt hoztak a játékba, ez volt annak az oka, hogy ilyen arányban nyertünk. Kellenek az ilyen mérkőzések is, hogy a saját árnyékunkon túl tudjunk lépni.

Kiemelt partnereink