Adományoztunk, hogy játszhassanak

A Hódos Imre Rendezvénycsarnokban korábban helyet kapó játszóházi eszközöket, játékokat a Karitatív Testületen keresztül az EU-Roma Egyesületnek adományoztuk.

2016-ban indította útjára gyermekmegőrző-játszóházát a DVSC Kézilabda Kft., a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A játszóházban minden hazai mérkőzés idején szakképzett óvónő vigyázott a hat éven aluli kicsikre. A Hódos átalakítása, felújítása során a gyermekmegőrzőben lévő játékokat (plüssfigurákat, játékautókat) és játszószőnyegeket klubunk ajándékul szerette volna felajánlani. A debreceni Karitatív Testülettel évek óta jó az együttműködésünk, ezért felvettük velük a kapcsolatot, hogy az eszközök és játékok a megfelelő helyre kerülhessenek. oda, ahol a legnagyobb örömmel fogadják azokat. Így esett a választásunk az EU-Roma Egyesületre, ahol a mai napon örömmel vették birtokba a játékokat. A Pósa utcai közösségi házban azóta már be is rendeztek egy játszószobát a kicsiknek, amelyet immáron a klubunk által adományozott játékok is színesítik.

„Nagyon jó érzés, hogy olyan gyerekeknek adhatunk, akiknek ezzel örömet tudunk okozni” – mondta el a DVSC Kézilabda Akadémia játékosainak képviseletében Erdődi Gréta, ifjúsági korú játékos, rajta kívül csapattársa, Vértesi Viktória is részt vett az eseményen.

„Én is nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre kerülnek az adományok – fejezte ki örömét Varsányi Nóra, a DVSC társadalmi és nemzetközi kapcsolatokért felelős szakértője. – A Hódos Imre Rendezvénycsarnok átalakítása után arra gondoltunk, hogy a gyermekmegőrzőben lévő játékokat olyan helyre szeretnénk adományozni, ahol még sokáig játszhatnak azokkal. Reméljük, hogy akik a Pósa utcai közösségi házba ellátogatnak, örülni fognak ezeknek a játékoknak!”

Az eseményről bővebb betekintést nyerhetünk az Ez Debrecen! c. magazinműsor februári adásában, a Debrecen Televízió műsorán!

Kiemelt partnereink